Recepta de coca de llardons

8 febr. 2021

Arriba carnaval i això vol dir que és època de coca de llardons, de botifarra d'ou, de truita de botifarra... Com ens encanten les tradicions culinàries del nostre país!

Avui et volem explicar com fer la coca de llardons o coca de greixons des de casa. Veuràs que és una recepta ben fàcil perquè pots utilitzar pasta de full comprada del super. Podràs gaudir d'uns postres o un esmorzar exquisit!

Aquesta recepta és una adaptació de la recepta que ens proposen des del Gremi de Carnissers i Xarcuters al seu Instagram.

Els ingredients que necessitaràs són:

  • 400 gr de greixons
  • 200 gr de sucre
  • 3 làmines de pasta de full
  • 150 gr d'ametlla (a làmines, en granet o palet) o de pinyons

Com fer la coca de llardons?

Abans de començar:

Posa la fruita seca (pinyons o ametlles) en remull en aigua uns 10 minuts. Això farà que quan es cogui al forn no es cremin! Mentrestant, obre el forn a 220ºC perquè es vagi escalfant.

Pas 1

Estira una de les làmines de pasta de full i reparteix-hi la meitat dels greixons per sobre. A continuació espolvoreja-hi una tercera part del sucre.

Pas 2

Col·loca la segona làmina de pasta de full al damunt i passa-hi una mica el corró per sobre perquè quedi ben segellat. I torna a repartir l'altra meitat dels greixons i 1/3 part més de sucre.

Pas 3

Per últim, torna a cobrir la coca amb la tercera làmina de pasta de full i passa-hi també el corró. Reparteix pel damunt la fruita seca que hagis escollit. Hi queden molt bé tant els pinyons com l'ametlla laminada o en granet.

Pas 4

Ha arribat el moment de coure la coca de greixons! Has de tenir el forn pre-escalfat a 220ºC. Cou-la durant 15 minuts i després baixa el forn a 170ºC i deixa-la coent 30 minuts més. En total són 45 minuts de forn.

Al moment de treure-la del forn reparteix-hi la resta de sucre que et quedi, deixa-la refredar i a gaudir-ne!

Altres consells per fer la coca de greixons

  • Si no t'agrada trobar trossos molt grossos de llardons, també pots picar-los amb una picadora o morter una mica, abans de posar-los sobre les làmines de pasta de full.
  • Si ets molt valent/a pots fer la pasta de full a casa, però per anar ràpid et recomanem que triïs una pasta de full de qualitat del supermercat. Així veuràs que en 1 horeta aproximadament tindràs la coca feta!
  • Segons la quantitat de gent que sigueu, pots fer aquesta recepta més o menys gran. Si sou molts, afegeix una quarta capa de pasta de full.
  • Et recomanem també punxar una mica les làmines de pasta de full de cada capa. Així evitarás que hi hagi un excés d'aire a l'interior i quedarà més plana.

Foto de portada: Tamorlan, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Comparteix-ho amb els teus!

           

Registra't i rebràs ofertes, novetats i consells pràctics!

  REGISTRAR-SE  

 

Repartim a domicili a: Girona, Salt, Sarrià de Ter, Sarrià de Dalt, Sant Julià de Ramis, Medinyà, Cervià de Ter, Celrà, Bordils, Flaçà, Sant Joan de Mollet, Campdorà, Vilablareix, Sant Gregori, Cornellà de Terri, Quart i Fornells de la Selva. També a la zona de Barcelona! Consultar condicions

Els últims articles del blog

8 febr. 2021

Recepta de coca de llardons

1 febr. 2021

3 idees de receptes amb mandonguilles

8 febr. 2021

Recepta de coca de llardons

1 febr. 2021

3 idees de receptes amb mandonguilles

Segueix-nos a les xarxes socials i aprofita els sortejos!   Anar a l'Instagram   →  

Anar a l'Instagram →
 @nadal_artesans a l'Instagram!
El proper dia 5 de març començarem amb
el servei a domicili
T'ho portem a casa per només 1,95€ Consulta localitats

AVÍS IMPORTANT

Horaris especials de Nadal 2020

Servei a domicili tots els dimecres, dijous i divendres de 16:30 a 20:30 a excepció de:

Dimarts 22 de desembre
Fem també servei a domici de 16:30 a 20:30 h.

Dijous 24 de desembre, dijous 31 de desembre i dimarts 5 de gener
Totes les botigues obertes de 9 a 15 h. A la tarda tancat. Servei a domicili també de 9 a 15 h.

  D'ACORD