Avui et volem explicar com fer la coca de llardons o coca de greixons des de casa. Veuràs que és una recepta ben fàcil perquè pots utilitzar pasta de full comprada del super. Podràs gaudir d'uns postres o un esmorzar exquisit!
Aquesta recepta és una adaptació de la recepta que ens proposen des del Gremi de Carnissers i Xarcuters al seu Instagram.
Posa la fruita seca (pinyons o ametlles) en remull en aigua uns 10 minuts. Això farà que quan es cogui al forn no es cremin! Mentrestant, obre el forn a 220ºC perquè es vagi escalfant.
Estira una de les làmines de pasta de full i reparteix-hi la meitat dels greixons per sobre. A continuació espolvoreja-hi una tercera part del sucre.
Col·loca la segona làmina de pasta de full al damunt i passa-hi una mica el corró per sobre perquè quedi ben segellat. I torna a repartir l'altra meitat dels greixons i 1/3 part més de sucre.
Per últim, torna a cobrir la coca amb la tercera làmina de pasta de full i passa-hi també el corró. Reparteix pel damunt la fruita seca que hagis escollit. Hi queden molt bé tant els pinyons com l'ametlla laminada o en granet.
Ha arribat el moment de coure la coca de greixons! Has de tenir el forn pre-escalfat a 220ºC. Cou-la durant 15 minuts i després baixa el forn a 170ºC i deixa-la coent 30 minuts més. En total són 45 minuts de forn.
Al moment de treure-la del forn reparteix-hi la resta de sucre que et quedi, deixa-la refredar i a gaudir-ne!
Foto de portada: Tamorlan, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons
AVÍS IMPORTANT
Horaris especials de Nadal 2020
Servei a domicili tots els dimecres, dijous i divendres de 16:30 a 20:30 a excepció de:
Dimarts 22 de desembre
Fem també servei a domici de 16:30 a 20:30 h.
Dijous 24 de desembre, dijous 31 de desembre i dimarts 5 de gener
Totes les botigues obertes de 9 a 15 h. A la tarda tancat. Servei a domicili també de 9 a 15 h.