Escudella i carn d'olla - RECEPTA

9 gen. 2020

Arriba el fred,  i poques coses venen més de gust que una escudella. Avui obrim les portes de la Carnisseria per ensenyar-vos a fer una bona escudella i carn d’olla.

De fet, fa poc l'escudella va ser escollida com el Plat Favorit dels Catalans en una enquesta a 120.000 persones organitzada per la revista Cuina. I és que aquest plat ens torna bojos, als catalans!

I tu, ja tens l'olla a punt? Trobes que quan el fas no té prou gust? Et queda sense color? Se’t beu tota l’aigua? Avui t’expliquem algun truc perquè el resultat sigui perfecte.

No estem parlant d’un brou suau, és un plat més consistent, més gustós, ja saps que som molt fans dels plats tradicionals, els de l’àvia!

T'expliquem com fer-la!

Ingredients:

Per 4 persones

  • 1 tall de costelló de vedella
  • 2 ossos blanc de vedella
  • 2 talls espinada de porc salada
  • 1 tall de careta de porc
  • 1/2 peu de porc
  • 1 tall de pollastre
  • 1 tall de gallina
  • 1 pilota de 300 g
  • 1 tall petit de sagí
  • 150 g de mongetes
  • 3 patates
  • 2  pastanagues
  • 1/2 botifarra negra prima
  • 2 fulles de col

Preparació:

  1. Posa a bullir l’aigua en una olla gran. Quan arrenqui el bull posa-hi el costelló de vedella, els ossos blancs, l’espinada de porc salada, la careta, el peu de porc, el tall de gallina, i la mongeta blanca remullada prèviament.
  2. Quan hagis posat aquests ingredients i torni a bullir l’aigua tira-hi el tros de sagí petit enfarinat. És molt important que ho posem quan l’aigua torni a bullir amb tots els ingredients, això farà que l'escudella agafi un color blanc.Deixa-ho bullir alegrement una horeta seguida. Sobretot sempre amb l’olla tapada, mai destapada, d’aquesta manera no ens perdrà l’aigua i el gust serà concentrat.
  3. Passada aquesta hora posa-hi el pollastre, les pastanagues  i la pilota enfarinada. Si veus que ha perdut molt líquid afegeix una mica d’aigua que ja estigui bullint. Baixa el foc i ho deixa-ho una hora i mitja més.
  4. Després d'aquesta hora i mitja afegeix  les patates,  la botifarra negra i la col. Deixa-ho 30 minuts més, aproximadament, fins que la patata estigui cuita.
  5. Treu-ho tot amb molt de compte. Cola el suc, i ja tens l’escudella per un costat i la carn d’olla a part.

Tingues en compte que l’escudella la pots congelar sense cap problema, així que si vols fer-ne una bona olla i congelar-la és una molt bona opció pràctica.

Aquesta és la recepta que et proposem i que a nosaltres sempre ens funciona! Això sí, com totes les receptes pots adaptar-la als teus gustos, sempre que tinguis molt en compte els temps de cocció.

Gaudeix d’un dels millor plats d’hivern per nosaltres;))

Comparteix-ho amb els teus!

           

Registra't i rebràs ofertes, novetats i consells pràctics!

  REGISTRAR-SE  

 

Repartim a domicili a: Girona, Salt, Sarrià de Ter, Sarrià de Dalt, Sant Julià de Ramis, Medinyà, Cervià de Ter, Celrà, Bordils, Flaçà, Sant Joan de Mollet, Campdorà, Vilablareix, Sant Gregori, Cornellà de Terri, Quart i Fornells de la Selva. També a la zona de Barcelona! Consultar condicions

Els últims articles del blog

8 febr. 2021

Recepta de coca de llardons

1 febr. 2021

3 idees de receptes amb mandonguilles

8 febr. 2021

Recepta de coca de llardons

1 febr. 2021

3 idees de receptes amb mandonguilles

Segueix-nos a les xarxes socials i aprofita els sortejos!   Anar a l'Instagram   →  

Anar a l'Instagram →
 @nadal_artesans a l'Instagram!
El proper dia 5 de març començarem amb
el servei a domicili
T'ho portem a casa per només 1,95€ Consulta localitats

AVÍS IMPORTANT

Horaris especials de Nadal 2020

Servei a domicili tots els dimecres, dijous i divendres de 16:30 a 20:30 a excepció de:

Dimarts 22 de desembre
Fem també servei a domici de 16:30 a 20:30 h.

Dijous 24 de desembre, dijous 31 de desembre i dimarts 5 de gener
Totes les botigues obertes de 9 a 15 h. A la tarda tancat. Servei a domicili també de 9 a 15 h.

  D'ACORD